top of page
Пошук
  • Фото автораДенис Давыдов

Об'ємні ретро літери з лампочками: стиль, який роками не втрачає актуальності

Оновлено: 12 січ. 2022 р.

Ретро літери з лампочками – відмінне рішення для оформлення інтер'єру та зовнішнього простору. Наліт вінтажності такі конструкції придбали завдяки основному своєму елементу – відкритих ламп назовні. На початку 20 століття подібного плану вироби використовувалися під час створення вивісок культурно-розважальних закладів: кіно, театрів, ресторанів.

Сьогодні сфера розповсюдження продукції розширилася і тепер вона задіяна не тільки з рекламною метою, а й у ролі декору. Виготовлення об'єктів у такому стилі застосовується для магазинів, офісних приміщень, салонів краси, кафе та барів. Особливою популярністю користуються для прикраси різноманітних заходів: як ділових конференцій, так і урочистих подій, наприклад, весіль.


Ретро буквы с лампочками

Літери в стилістиці Loft: які вони

Ретро букви з лампами можуть мати різнопланове виконання. Умовно їх можна поділити на такі групи:

  • Плоскі. Їх виробництво передбачає вирізку з жорсткого листа завдовшки до 2-4 см. Показник висоти, як правило, становить до 2 м. Це простий та економічно вигідний спосіб отримання оригінальної та барвистої вивіски. Плоскі елементи – оптимальний вибір для короткострокових заходів. Щоб досягти псевдооб'ємного ефекту, допускається кріплення на дистанційні утримувачі на стіну або підкладку.

  • Подвійні. Конструкції складаються із двох половинок, які з'єднуються разом за рахунок перемичок, торці залишаються відкритими. Завдяки цьому прийому візуально вироби набувають об'єму. Головні переваги – цінова доступність та стійкість, можна встановлювати на підлозі чи столі.

  • Об'ємні. Глибокі літери, необмежені за товщиною та розмірними параметрами в цілому. Це не просто вивіска із лампочками, це справжній арт-об'єкт. Торці повністю закриті, структура монолітна.

  • Якщо подивитися фотографії 30-60-х років, то на них можна побачити класичне виконання об'ємних виробів з торцем, що виступає.

объемные светящиеся буквы в стиле loft

Вінтажні конструкції: особливості виготовлення

Для виробництва сучасної продукції зі старовинним дизайном можуть використовуватись різноманітні основи:

  • Метал, який надає стильні нотки. Вважається найдовшим, додатково може піддаватися фарбуванню порошковими або аерозольними фарбами.

  • Пластик. Для захисту поверхню наноситься спеціальна плівка. Асортимент пропозицій - розширений: різнокольорові, глянсові, дзеркальні варіації.

  • Дерево. В основному дерев'яні літери з лампочками виготовляються з фанери, ДСП та інших матеріалів, які не є такими дорогими, як справжні масиви цінних порід дерева.

Об'єктам можна надати будь-який відтінок, щоб досягти гармонії з фасадом та навколишньою архітектурою. Компанія AdBuild забезпечує індивідуальний підхід у своїй роботі, що у поєднанні з багатим досвідом фахівців дозволяє максимально відтворити дух минулої доби. За запитом продукцію можна штучно постаріти, щоб додати більшої автентичності. Найчастіше це стосується саме металевих виробів, які покриваються спеціальним складом для утворення помірної іржі.

Літери на вибір клієнта можуть виконуватись у друкованому або рукописному вигляді. Різноманітність розмірного ряду дозволяє розміщувати вивіску навіть на полиці бару. Електричні дроти та контролер, який відповідає за світлові ефекти, розташовуються всередині самих конструкцій або ховаються під фальш-панелі на стелі у приміщенні.



10 переглядів0 коментарів
bottom of page